Sosyal Medya

Güncel

Şüpheli Afganistan’da görev yapmış

ABD'nin Dallas kentinde polise yönelik silahlı saldırıda 5 polis öldü, 6 polis yaralandı. ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüphelinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.



ABD'de son 3 günde iki silahsız siyahın polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösterilerde güvenlik güçlerine keskin nişancı ateşi açıldı. Dallas'taki gösteride 11 polis vurulurken, polislerden 5'i öldü. Ölen polislerinden en az 3'ünün keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi. Saldırıda 6 polis de yaralandı.

ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüpheli Micah Xavier Johnson’un Kasım 2013 ile Temmuz 2014 arasında Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduÄŸunu duyurdu.

Dallas Emniyeti, kent merkezindeki protesto alanından uzak durulması çaÄŸrısı yaptı. Saldırgan olduklarından şüphelenilen 3 kiÅŸi de gözaltına alındı. AP'nin haberine göre saldırganlardan biri polisle çatışmada öldürüldü. 

Dallas Belediye BaÅŸkan, olayın "terör saldırısı" olabileceÄŸi ihtimalini dışlamadıklarını söyledi. 

Obama: Aşağılık bir saldırı

NATO zirvesi için Polonya’da bulunan ABD BaÅŸkanı Barack Obama da Dallas’ta polislere yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı.
BaÅŸkan Obama saldırıyı “ önceden planlanmış ve aÅŸağılık bir saldırı” olarak nitelendirip, “Güvenlik güçleri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevini yaparken saldırıya uÄŸradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla iliÅŸkili herkes cezalandırılacak. Adalet yerini bulacak" sözü verdi. 

Siyahların öldürülmesine protesto

Louisiana eyaletinin baÅŸkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kiÅŸi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine baÄŸlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuÅŸtu.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera, AP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.